Ofte stillede spørgsmål

Restylane er en produktserie til kosmetiske behandlinger i ansigtet. Produkterne er udviklet til at reducere uønskede rynker, og bruges også til konturering, volumen og hudforyngelse. Restylane er en gel baseret på stabiliseret hyaluronsyre. Hyaluronsyre (HA) er et stof, som findes naturligt i kroppen. Gelen injiceres i huden.

Restylane er en enkel og effektiv form for skønhedsbehandling. En enkelt behandling giver resultater med det samme og som kan vare i op til et år. Med Restylane får du et naturligt resultat, som ikke påvirker dit ansigtsudtryk. Du har selv kontrol over dit udseende. Restylane er verdens mest gennemprøvede og dokumenterede HA-baserede stof til hudfyldning. Omfattende studier underbygger produktets sikkerhed og effekt. Restylane er blevet anvendt ved mere end ti millioner behandlinger verden over gennem de seneste 12 år.

  • Det er sikkert. Restylane ligner kroppens egen hyaluronsyre og er testet grundigt ved kliniske studier.
  • Det virker. Restylane giver langvarige resultater, men er ikke permanent. Det er klinisk testet og har omfattende klinisk dokumentation.
  • Det er det mest benyttede produkt. Restylane er anvendt ved mere end ti millioner behandlinger verden over de seneste 12 år.

Produkterne med Restylane kan bruges til at udglatte linjer og rynker i ansigtet, til at skabe fyldigere læber og til at forme ansigtskonturerne, for eksempel kind og hage, samt til at forynge huden.

De hyppigste områder, der behandles, er:

  • linjerne fra næse til mundvige (nasolabiale furer)
  • mellem øjenbrynene (glabellalinjen)
  • læber (ekstra volumen og formning)
  • kind og hage (formning og konturering)
  • hænder, dekolletage, ansigt, hals (hudforyngelse)

Restylane forynger huden og tilfører volumen ved at udfylde hudens lag af hyaluronsyre, således at linjer og rynker med det samme reduceres, og huden får et blødt og naturligt udseende. Restylane er en blød, injicerbar gel bestående af stabiliseret, ikke-animalsk hyaluronsyre. Gelen er vævsvenlig og ligner den hyaluronsyre, der findes naturligt i kroppen. Behandlingen er langvarig, men ikke permanent.

Før

Start med at bestille tid hos en kvalificeret behandler. Vær forberedt på at diskutere dine personlige ønsker og forventninger og på at få anbefalet, hvilken behandling med Restylane der passer bedst til dig. Dette er afhængigt af, hvad du ønsker at opnå, dine ansigtstræk og dine livsstilsfaktorer. Efter konsultationen vil du få den bedst egnede behandling.

Under

Restylane injiceres i huden i små mængder ved hjælp af en tynd nål. Gelen skaber en naturlig volumen, som udglatter linjer og rynker, forbedrer ansigtsformen og giver fyldigere læber. Produkterne med Restylane Vital giver huden bedre spændstighed og struktur, samt genopretter og bevarer hudens fugtbalance. Behandlingen er hurtig, sædvanligvis ca. 30 minutter. Behandling med Restylane påvirker ikke dit ansigtsudtryk og resultatet er normalt synligt med det samme.

Efter

Produkterne med Restylane er nedbrydelige og forsvinder derfor naturligt fra kroppen. Opfølgningsbehandling er som regel nødvendig efter 6–12 måneder, afhængigt af individuelle karakteristika og det behandlede område. Spørg din behandler om, hvornår opfølgning bliver nødvendig.

Efter behandlingen kan der opstå nogle reaktioner. De hyppigste er let rødmen, hævelse, kløe, blå mærker, smerte og ømhed. Sådanne reaktioner er som regel milde til moderate og forsvinder sædvanligvis kort tid efter injektionen. Reaktionerne går som regel over af sig selv 1–2 dage efter injektionen, men ved enkelte behandlinger kan de vare længere.

For det første bør du altid kontakte en kvalificeret behandler for at være sikker på, at behandlingen bliver udført korrekt. For din egen sikkerhed, bør du være forberedt på at beskrive din sygehistorie under konsultationen før behandling.

En af de store fordele ved Restylane er, at effekten er langvarig, men ikke permanent. Varigheden er afhængig af mange karakteristika, for eksempel hudtype, livsstil og alder. Efter den første behandling anbefales normalt en opfølgningsbehandling ca. hver 6.–12. måned, afhængig af person og behandling. Behandling af læber varer i ca. 6 måneder.

De fleste kan have glæde af at bruge Restylane. Hvis du ønsker at reducere linjer og rynker eller at få fyldigere og mere definerede læber, kan Restylane være en god hjælp. Restylane er også et godt valg, hvis du ønsker at definere ansigtskonturer som hage og kind, eller at forynge huden i ansigtet, på hænderne, halsen eller i dekolletagen. Restylane bør ikke anvendes på eller i nærheden af områder, hvor der er eller har været hudsygdom, betændelse eller lignende tilstande. Restylane er ikke testet på gravide eller ammende kvinder. Personer med en medicinsk tilstand, som svækker kroppens immunforsvar, og personer, som tager immunsuppressiv behandling, kan være mere udsat for infektion ved injektion. Under konsultationen før behandling bør du gennemgå din sygehistorie omhyggeligt med behandleren.

Ved injektion i huden for at korrigere rynker, er smertelindring normalt ikke nødvendig. Enkelte kan opleve behandlingen som noget ubehagelig. Lokalbedøvende creme kan påføres området for at lindre smerte. Læberne er et meget ømfindtligt område af kroppen, og vi anbefaler derfor bedøvelse ved læbeudfyldning. Dette gøres bedst med tandbedøvelse eller lokalbedøvelse.

Siden Restylane blev lanceret i 1996, er der udført over ti millioner behandlinger. Reaktioner i forbindelse med produktet er sjældne. Injektionsrelaterede reaktioner, som kan opstå ved enhver form for injektion, forekommer, men disse går som regel over af sig selv nogle dage efter injektion i huden, i løbet af en uge efter injektion i læberne, og i løbet af to uger efter injektion med Restylane SubQ. Sådanne reaktioner omfatter rødmen, hævelse, smerte, kløe, blå mærker og ømhed omkring injektionsstedet. Efter en læbeudfyldning kan læberne være hævede i op til en uge. Ved kraftigere reaktioner, eller hvis hævelsen varer i over en uge, skal du kontakte din behandler. Som ved alle hudinjektioner er der en lille risiko for infektion. Der er i sjældne tilfælde rapporteret om lokale betændelsesreaktioner og disse er beskrevet som milde til moderate, og som oftest er de væk i løbet af to uger. Bed din behandler om yderligere information om bivirkninger.

Restylane er i dag markedets mest gennemprøvede og testede HA-baserede hudfyldstof. Restylane har sat en ny klinisk standard på sit område. Sikkerheden og effekten er klinisk bevist og underbygges af omfattende kliniske data. Restylane har været i brug i 12 år og har mere end ti millioner behandlinger bag sig verden over. Produktet gennemgår kontinuerlig forskning og udvikling.

Restylane består af en række forskellige produkter, som er skræddersyet til dine behov. Under konsultationen før behandling bør du tale med behandleren om, hvilke produkter der passer bedst til netop dine behov.

Kvalificeret sundhedspersonale i overensstemmelse med gældende lov.

Restylane udvikles og fremstilles af det svenske bioteknologiselskab Q-Med AB, som har hovedkontor i Uppsala, Sverige, samt filialer over hele verden. Q-Med foretager kontinuerligt forsknings- og udviklingsprogrammer, hvor sikkerhed og kvalitet har højeste prioritet. Det er i dag bevist, at Restylane er et sikkert produkt med en effektiv og langvarig virkning. Dette underbygges af erfaring fra mere end ti års klinisk brug og over ti millioner behandlinger verden over.

Hvis du for nylig har fået en laserbehandling eller kemisk peeling, anbefaler vi at vente, til området er helet fuldstændigt, og huden er tilbage i sin normale tilstand.

Tal med din behandler om dette.

Q-Med har patenteret en unik teknologi, NASHA™, som stabiliserer hyaluronsyre for at gøre den langvarig, men svarende til kroppens egen hyaluronsyre.

Hyaluronsyre er et sukkermolekyle, som forekommer naturligt i næsten alle levende organismer. Det binder vand og fungerer som et smøremiddel og en støddæmper i bevægelige dele af kroppen, blandt andet i leddene. Hyaluronsyre er også vigtig for transport af næringsstoffer og for at regulere hudens fugtbalance.